Meet Up

Elke maand organiseren wij een Meet Up Wildeman om u op de hoogte te houden van het vernieuwingsplan. De gemeente Amsterdam en Stadgenoot zijn dan aanwezig. U kunt zelf ook onderwerpen aandragen voor de Meet Up via wildemanbuurt@amsterdam.nl.

Data eerstvolgende Meet Ups in 2024:
• 24 September
• 22 Oktober
• 19 November
• 10 December

Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
Plaats: Volgt nog

Inloopspreekuur Stadgenoot

Daarnaast houdt Stadgenoot elke dinsdag van 14.00 – 16.00 uur een inloopspreekuur op de eerste verdieping van Station Wildeman. Dat is onder de wegwijssalon dat op hetzelfde tijdstip plaatsvindt. Loop gerust binnen met al uw vragen over uw woning.

Hoe is de buurt georganiseerd?

Actiegroep

Asmae, Saïda, Hakima en Fatima vormen sinds het voorjaar van 2021 samen met andere moeders uit de buurt de actiegroep Wildeman.

Lees meer

Meedenkgroep

Bestaande uit bewoners, bewonerscommissies, actiegroep en de buurtverenging. In gesprek met Team W / stadgenoot en gemeente over het stedenbouwkundige ontwerp.

Lees meer

BC Wildeman

Bewonerscommissie Wildeman is opgericht in 2012, toen het Vernieuwingsplan wat er toen lag niet door ging.Contact via bc-wildeman@hotmail.com

Lees meer

BC Grasrijk

In 2020 is er voor complex Grasrijk een bewonerscommissie opgericht. grasrijk2020@gmail.com

Lees meer

Weshare coalitie

De WESHARE coalitie in de Wildemanbuurt versterkt de samenwerking tussen bewoners en maatschappelijke partners in de Wildemanbuurt.

Lees meer

Programma’s

Desire 

Hier volgt nog extra informatie over het programma Desire. Zie ook: https://www.thebeach.nu/nl/page/7983/desire

Lees meer

In de buurt

Homebase

Vanuit de Studiezalen bieden we leerlingen een plek om aan een schoolloopbaan te werken. Met Homebase zetten we een volgende stap samen met jou, samen met de wijk.

Lees meer

The Beach

The Beach is een werkplaats en hub voor sustainist design gevestigd in Amsterdam. Sinds 2009 werkt The Beach aan co-designprojecten met bewoners , ontwerpers & kunstenaars.

Lees meer

Stichting SWSL

Samen Wonen Samen Leven is Activistisch, Betrouwbaar en Consistent in de wijze waarop ze helpt democratisch-inclusieve gemeenschappen te bouwen in de stad.

Lees meer

Vooruit

Meer info https://vooruitproject.nl/osdorp-de-wildeman-buurt/

Lees meer

Combiwel

Combiwel Buurtwerk Amsterdam – Blij dat je in de buurt bent. Contact Wasilis Psathas buurtwerker w.psathas@combiwel.nl

Lees meer

Wildeman Gezond

Wildeman Gezond betekent actief aan de slag voor en door buurtgenoten Voldoende bewegen, gezond en lekker eten, goed slapen en weg met de stress! www.wildemangezond.nl

Lees meer

!WOON

In de Wildeman vinden op dit moment op verschillende plekken vernieuwingen plaats in de openbare ruimte. !WOON is aangesloten om te zorgen dat ook bewoners meedoen in het proces.

Lees meer

Stedebouwkundig ontwerp

Na vaststelling, naar verwachting in 2024, van het stedenbouwkundige plan door gemeenteraad en Stadgenoot zal per fase een architectonisch ontwerp gemaakt worden. Over de planning wordt u ook geïnformeerd tijdens de informatie-inloopavonden op 5, 6 en 10 september.

Samen Kiezen

Uw adviezen zullen samen met de input van de gemeente en Stadgenoot verwerkt worden in één model. Het uitgewerkte stedenbouwkundig plan wordt financieel doorgerekend. Hierna starten we de officiële inspraakprocedure. We verwachten dat dit de eerste helft van 2024 zal gebeuren. We houden u hiervan natuurlijk op de hoogte en zullen u dan uitnodigen voor een informatieavond.