Meet Up Wildemanbuurt 16 april

Op dinsdag 16 april was er weer een Meet Up voor de buurt. Zo’n 55 bewoners waren aanwezig. Was u er niet bij en wilt u weten wat er is besproken of de presentaties terugkijken? Hieronder alle informatie.

Algemeen

Projectmanager Alfred van de gemeente nam de aanwezigen mee in een aantal actualiteiten zoals de stand van zaken van diverse projecten in de buurt, de opening van station Wildeman en de mogelijkheid om te reageren op middenhuurwoningen in Typisch Tuinstad.

Fasering

Yvette van Stadgenoot nam aanwezigen mee in de aangepaste fasering en segmenteringnaar aanleiding van het aangepaste stedenbouwkundige plan. In een plaatje laat ze zien waar vooralsnog de sociale huur, middensegment en vrije sector-woningen zijn gepland. Er wordt zoveel mogelijk gemengd op buurtniveau. Aan het voorlopig programma wordt nog gepuzzeld. De wens is om op blokniveau woningen van verschillende groottes aan te bieden. Ook is nog niet zeker of woningen gesloopt of dat toch een aantal blokken  gerenoveerd worden. De wens is totale sloop/nieuwbouw. In alle gevallen krijgen bewoners een peildatum, alle huurcontracten lopen af.

Er is ook goed gekeken in welke volgorde huishoudens kunnen verhuizen. Belangrijke in deze afweging is het aantal te herhuisvesten gezinnen. Er wordt gestart op de locaties waar relatief een klein aantal huishoudens te herhuisvesten is, maar wel een groot aantal sociale huurwoningen teruggebouwd worden. Om zodoende de herhuisvesting binnen de Wildeman snel op gang te brengen, zodat in latere fasen direct door verhuisd kan worden in de buurt. Het kan helaas niet allemaal tegelijkertijd. Voorlopig is de gedachte om de bewoners van de Notweg als eerste urgentie te geven om te verhuizen en dus hier te starten met de sloop. Rijnveen/Ookmeerweg zou dan de tweede fase zijn en verder verwijzen wenaa de voorlopige fasering kaart.

Openbare ruimteplan

Hanna is landschapsontwerper bij de gemeente en licht toe welke ideeën er nu zijn voor de nieuwe inrichting van de openbare ruimte. Het plan gaat uit van zoveel mogelijk groen en rustige binnenhoven met zo min mogelijk parkeren. Ze licht toe op welke plekken wordt gedacht aan speel- en sportplekken, waar parkeerplekken en waar groene ontmoetingsplekken kunnen komen. Heeft u alvast een opmerking wat u graag aan Hanna wil meegeven? Mail dat dan aan wildemanbuurt@amsterdam.nl. Maar ook later kunt u nog meedenken. Per deelgebied wordt het openbare ruimteplan namelijk in de komende jaren uitgewerkt en bewoners kunnen op dat moment ook nog meedenken over de invulling.