Video: hoe het vernieuwingsplan tot stand is gekomen

Het vernieuwingsplan wat er nu ligt is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Een actieve groep bewoners heeft het plan in 2022 op de bestuurlijke agenda gekregen. Door hun inzet is het plan veel sneller dan normaal tot stand gekomen. Het participatiebureau en het stedenbouwkundige bureau zijn samen met bewoners gekozen. Tijdens het hele proces was er veel overleg met een meedenkgroep en de buurt tijdens maandelijkse bijeenkomsten. In september 2023 zijn drie varianten voorgelegd aan de buurt. Daarvan is uiteindelijk één stedenbouwkundig model gemaakt.

Saida El Ghabzouri en Asmae Kharmich van Actiegroep Wildeman zijn de kartrekkers van dit collectief: “We verzamelden handtekeningen, omdat we in een krantje lazen dat de buurt waarin wij woonden geen onderdeel was van de plannen voor de Wildeman- en Blomwijckerbuurt. Wij hebben altijd netjes op onze beurt gewacht, maar werden maar niet geholpen. Daarom zijn we toen in actie gekomen.”

In deze video volg je het verhaal van Saida El Ghabzouri en Asmae Kharmich, maar ook van Ahmed Oueld Hadj van Dutch Architects (stedenbouwkundig bureau), van Niels Raat (ontwikkelmanager Stadgenoot) en stadsdeelbestuurder Sandra Doevendans over de totstandkoming van het vernieuwingsplan.

Bekijk de video hier.