Vernieuwingsplan

De Wildemanbuurt is toe aan een opknapbeurt. We willen de woningen en de openbare ruimte vernieuwen en verbeteren. Begin 2023 begonnen we met het maken van een stedenbouwkundig plan. Om de plannen verder uit te werken kozen we een stedenbouwkundig bureau. Dit deden we samen met de actiegroep Wildemanbuurt en de bewonerscommissies. Na veel gesprekken met de meedenkgroep, het verwerken van de input uit de Meet Up’s en de enquêteresultaten, ligt er nu een concept plan voor de vernieuwing van de Wildemanbuurt. U kunt hierop reageren van 8 oktober tot en met 19 november 2024: Inspraak.

 

Het voorstel in het vernieuwingsplan is om alle 656 woningen te slopen en 1.200 tot 1.300 nieuwe woningen terug te bouwen. Ongeveer de helft van het aantal nieuwe woningen is sociale huur. De andere helft wordt een mix van woningen met middeldure huurwoningen en woningen in de vrije sector. De woningen worden duurzaam met goede isolatie en van betere kwaliteit dan nu. Ze hebben zoveel mogelijk een tuin of een balkon.

Ook maken we een centraal ‘parkplein’ voor ontmoeting, sport en spel en een nieuwe voetgangersbrug naar Sportpark Ookmeer. Deze brug wordt op verzoek van bewoners zo spoedig mogelijk na vaststelling van het plan gemaakt. Rond het parkplein komen 5 hoven met woningen en voorzieningen. In elk hof komt een gemeenschappelijke, groene binnentuin die alleen bereikbaar is voor de bewoners van dat hof. Tot slot komen er op meerdere plekken werkruimtes, zoals ruimte voor kleine kantoren, ateliers en een kinderdagverblijf.

Bekijk hier het concept vernieuwingsplan

In september 2023 hebben wij meerdere inloopbijeenkomsten georganiseerd, waar u meer informatie kon krijgen over de vernieuwing en tevens uw advies kon uitbrengen. Dit kon u ook doen via een enquete online. Bij de inloopbijeenkomsten kon u ook een papieren formulier krijgen om de vragenlijst in te vullen. De uitkomsten hebben wij teruggekoppeld bij de Meet up. De samenvatting van de uitkomst van de enquete en de samenvattingen van de inloopbijeenkomsten zijn te bekijken via de pagina documenten