Vernieuwing speelplek Remijden

We gaan in oktober en november het speelplein aan de Remijden vernieuwen. Buurtbewoners hebben meegedacht met het nieuwe ontwerp. De speelplek wordt groter. Jong en oud kunnen er straks spelen en elkaar ontmoeten. Er komen nieuwe speeltoestellen en een andere ondergrond.

Wat er gaat veranderen
In 2022 konden buurtbewoners en bezoekers van de speelplek meedenken over het ontwerp. Nu is het tijd om de speelplek aan te passen. We gaan dit veranderen:

We vervangen 3 oude speeltoestellen door nieuwe speeltoestellen die erop lijken. We vervangen ook de valondergronden. We kozen ervoor om niet een gewone schommel te plaatsen, maar een nestschommel. Daardoor komt er naast de glijbaan meer ruimte om te spelen voor kinderen met een beperking.

Vanuit de buurt is de wens naar voren gekomen voor meer mogelijkheden om te sporten. We vervangen daarom het tennisveld met tegels door een sportief parcours met verschillende sporttoestellen en een valondergrond.
We vervangen het voetbalveld met tegels door een voetbalveld met kunstgras. De 2 grote doelen blijven behouden. Aan de lange kanten van het veld plaatsen we 4 nieuwe, kleinere doelen. Hierdoor kunnen meer groepen tegelijk voetballen en ontstaat er meer ruimte om te spelen.

De onderdelen van de architect Aldo van Eijck blijven behouden. Deze ontwerpen hebben een beschermde status.
We knappen het hek op of vervangen dit als het nodig is om de speelplek veilig en netjes te houden.

Wanneer
We voeren de werkzaamheden in oktober en november 2023 uit. Bij slecht weer verschuiven we een deel van de werkzaamheden naar 2024.